Έβρος: Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Στο Τελωνείο των Κήπων του Έβρου συνελήφθησαν δυο Βρετανοί υπήκοοι Ιρακινής καταγωγής μαζί με τις συζύγους και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, όταν πέρασαν με τα αυτοκίνητα τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι άνδρες της ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου υποψιάστηκαν πως κάτι παράνομο μετέφεραν και έκαναν «φύλλο και φτερό» τα δυο αυτοκίνητα με πινακίδες Αγγλίας.

Το ένστικτό τους αποδείχθηκε σωστό, καθώς μέσα στις ρόδες, στο ταμπλό και τις πόρτες του πρώτου ανακάλυψαν επιμελώς κρυμμένα… 1.250 πακέτα τσιγάρα χωρίς τις ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης, ενώ στον εφεδρικό τροχό και τα πλαϊνά του δεύτερου βρήκαν άλλα 480 πακέτα!

Οι επίδοξοι λαθρέμποροι ομολόγησαν ότι προόριζαν τα συνολικά 1.730 πακέτα για την αγορά της Αγγλίας και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, όπου τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Παράλληλα, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν 12.000 ευρώ ως πρόστιμο στο Τελωνείο.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Τελωνείου των Κήπων είχαν εντοπίσει δυο τουρκικά φορτηγά που οι οδηγοί τους αποπειράθηκαν να εισάγουν στην Ελλάδα ένα τόνο αφορολόγητο πετρέλαιο! Τα λαθραία καύσιμα είχαν βρεθεί κρυμμένα σε ειδικά διασκευασμένα διπλά τοιχώματα μέσα στα ντεπόζιτα των φορτηγών, με ειδικό σύστημα αέρα υπό πίεση και οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ.

 
Σχόλια