Έκανε απάτες εκατομμυρίων με ακάλυπτες επιταγές

Επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα φέρεται να είχε εξαπατήσει αγοράζοντας εμπορεύματα με ακάλυπτες επιταγές ένας απατεώνας, στη δράση του οποίου έβαλε τέλος η Ασφάλεια Καλαμάτας. Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις από τις οποίες οι αγρότες ζημιώθηκαν κατά τουλάχιστον 800.000 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το ποσό θα ανεβεί πολύ περισσότερο.

Ο δράστης έκανε συναλλαγές που κυμαίνονταν από 3.000 μέχρι 225.000 ευρώ με εμπόρους και τυποποιητές κρασιού, ελαιολάδου και τυριών σε όλη την χώρα, αλλά πλήρωνε με επιταγές που επρόκειτο να πληρωθούν στο τέλος της παραγωγικής περιόδου. Όταν, όμως, άρχισαν να αποδεικνύονται… «πέτσινες», τα θύματά του άρχισαν να τον καταγγέλλουν το ένα πίσω από το άλλο!

Μόνο στην Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, ο απατεώνας είχε εξαπατήσει τρία άτομα μέσα σε δύο μήνες και είχε πάρει εμπορεύματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ! Η έρευνα αποκάλυψε ότι «χτυπούσε» ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Λάρισα, το Βόλο, ακόμη και την Κέρκυρα και τη Λέσβο! Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές των περιοχών όπου έδρασε και αναζητούνται τυχόν συνεργοί του.


Σχόλια