Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια γιατρός του Κ.Υ. Νάξου

Μείωση της πρωτόδικης ποινής κατά 6 μήνες, αποφάσισε το Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο, μετά από τη διήμερη ακροαματική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης για Επιμελητή Α΄- διευθυντή παθολογικού τμήματος του Κ.Υ. Νάξου, κρίνοντάς τον ένοχο για «ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως» για το θάνατο του Εμμανουήλ Μάκαρη 52 ετών στις 8 Ιουλίου 2006.

Ο εισαγγελέας, πρότεινε την ίδια ποινή με αυτήν που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, δηλαδή 30 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή κάνοντας παράλληλα λόγο για απάνθρωπη αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού από το γιατρό, που ήταν σε εφημερία ετοιμότητας όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως διαβάζουμε στο Naxos News, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση, έκρινε το γιατρό ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, από έχοντα ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος κατά παραυτουργία και επέβαλε φυλάκιση 24 μηνών με 3ετή αναστολή, μειώνοντας κατά 6 μήνες την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, διεκόπη λίγο πριν τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μετά από αίτημα της πλευράς του κατηγορουμένου για να συνεχιστεί την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση.


Σχόλια