Ένταση με εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στη Θάσο

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στην πρωτεύουσα της Θάσου το Λιμένα όταν εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που επισκέπτεται το νησί επιχείρησε να μπει στην Πολεοδομία προκειμένου να πάρει στοιχεία αναφορικά με εκτάσεις που το Ταμείο θέλει να βγάλει σε διαδικασία πώλησης.

Κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψη του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και με κάθε μέσο προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίσκεψή του στην υπηρεσία της πολεοδομίας που στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού προκειμένου να πάρει τα στοιχεία που χρειάζονταν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς οι παραβρισκόμενοι σχημάτισαν κλοιό γύρω του ώστε να αποτρέψουν την είσοδό του στο δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα.

Χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων επετράπησαν επεισόδια και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ αναχώρησε χωρίς να καταφέρει να μπει στο δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή της Χρυσής Αμμουδιάς έχει ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θάσου και σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται μια ήπια ανάπλαση φιλική προς το περιβάλλον που θα στοχεύει στην ανάδειξη της περιοχής η οποία λόγω των αμμοθινών που διαθέτει είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.

 

 

 


Σχόλια