Έρευνες και αναζητήσεις για τον εντοπισμό του Ι.Κούπα

Γράφει η Νάντια Αλεξίου

Κι ενώ οι έρευνες Στρατού, Ειδικών Δυνάμενων ΕΛΑΣ, και Λιμενικού συνεχίζονται προς αναζήτηση του δραπέτη και φυγά των Τρικάλων, Αλβανού Ι.Κούπα, πληροφορίες, αναφορές, καταγγελίες και στοιχεία αξιολογούνται ερευνώνται και εξετάζονται σχολαστικά από τους επικεφαλής των ερευνών.

Δυο περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια στα χωριά του Ζαλόγγου και το Πολύδροσο, ερευνούν οι Αρχές, ενώ όπως «διαρρέεται», υπάρχουν ευρήματα –προσδιορίζουν δακτυλικά αποτυπώματα-, τα προσδιορίζουν ως κρησφύγετα των Αλβανών κακοποιών. Στο σπίτι σε χωριό στο Άνω Ζάλογγο, δακτυλικά αποτυπώματα των Μ.Κόλα και Ι.Κούπα, εκτιμούν οι αρχές ότι είχαν καταφύγει οι δύο Αλβανοί δραπέτες, μέχρι και τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (21/07) πριν την ένοπλη συμπλοκή στη Βροσίνα Ιωαννίνων. Ενώ –πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές -αποτυπώματα του καταζητούμενου Αλβανού φυγά Ι.Κούπα, στο ψυγείο και στην κουζίνα σε σπίτι στο Πολύδροσο.

Όσο περνούν οι μέρες, ο Ιλίρ Κούπα εξαντλείται, αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, κάτι που αξιολογούν ως πιθανό ενδεχόμενο οι Αρχές, να αναγκάσει σύντομα τον Αλβανό φυγά να «εμφανιστεί», είτε σε αναζήτηση διαφυγής είτε προς αναζήτηση τροφής.

Σήμερα (24/07) πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μ.Κόλα, στο χωριό Βιγκ της Αλβανίας, στα σύνορα με το Κόσσοβο, με τις εικόνες να μεταδίδονται από την Αλβανική τηλεόραση, και εκτενή ρεπορτάζ από τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, με δηλώσεις συγγενών. Ο Καστριότ Κόλα- αδερφός του Μαριάν Κόλα, ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του (είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών) ζει και εργάζεται στην Ελλάδα- παρέλαβε (23/07) τη σορό του 37χρ.πρώην δραπέτη, προκειμένου να ακολουθηθεί το θρησκευτικό τυπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αναφέρει ως αιτία θανάτου του Αλβανού κακοποιού, διαμπερές τραύμα, από βολίδα πυροβόλου όπλου, με πύλη εισόδου την θωρακική χώρα, με ανοδική φορά, και πύλη εξόδου την καρδιά.


Σχόλια