Έρχονται και άλλοι «ξαφνικοί θάνατοι» σε Φορείς του Δημοσίου

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Ο «ξαφνικός θάνατος» στην ΕΡΤ και το λουκέτο το οποίο μπήκε -εν μια νυκτί- ήταν μόνο η αρχή. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών και καταδεικνύουν μερικό εκτροχιασμό από τους δημοσιονομικούς στόχους και πλήρη αποτυχία στην εξοικονόμηση πόρων από τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις ή τον εξορθολογισμό των μεγάλων Φορέων και των Νομικών Προσώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση το ereportaz.gr, το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένο από την πορεία των «μεταρρυθμίσεων» στον Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς παρά τις νομοθετικές προσπάθειες δεν… προχωράει τίποτα.

Είναι ενδεικτικό ότι εμφανιζόμαστε να έχουμε πιάσει μόλις το 6% του στόχου σε ότι αφορά την εξοικονόμηση που υπολόγιζαν -οι επιτελείς του ΥΠΟΙΚ- ότι θα γίνει μέσω της αναδιάρθρωσης ή κατάργησης των Φορέων και Νομικών Προσώπων.

Τα στοιχεία, όπως έχουν παραδοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι αμείλικτα. Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται.

Το αποτέλεσμα και το εύλογο συμπέρασμα; Θα ζήσουμε και άλλες ΕΡΤ… Καταργήσεις εν μια νυκτί με πραξικοπηματικό τρόπο, ήτοι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου…
Σχόλια