Έτοιμη για βραδύτερη ανάπτυξη η Κίνα

Έτοιμη να αποδεχθεί βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης δηλώνει η κινεζική κυβέρνηση, κρίνοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την στροφή που πραγματοποιείται στο μοντέλο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας δήλωσε πως ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης πιθανότατα θα αγγίξει φέτος το 7% . Η δήλωσή του προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς μόλις πριν από 4 μήνες, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε επίσημο στόχο ανάπτυξης στο 7,5%. Ο Lou Jiwei τόνισε επίσης ότι η οικονομία δεν θα υποστεί «ανώμαλη προσγείωση» και πως η βραδύτερη ανάπτυξη είναι απαραίτητη για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει την οικονομία και να απεξαρτηθεί από το μοντέλο των εξαγωγών.

«Παρά την επιβράδυνση στο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν» τόνισε όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο Xinhua.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας αναμένονται τη Δευτέρα. Η Macquarie πάντως, προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το κινεζικό ΑΕΠ του 2014 στο 6,9% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 7,5%.

Πηγή: euro2day.gr


Σχόλια