Ήδη 12.000 ροδάκινα στοιβάζονται σε ψυγεία στην Ημαθία

Ήδη 12.000 ροδάκινα στοιβάζονται σε ψυγεία στην Ημαθία

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, ήδη 12.000 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια έχουν στοιβαχτεί σε ψυγεία και αποθήκες στο νομό Ημαθίας λόγω του ρωσικού εμπάργκο, ενώ  άλλοι 13.000 τόνοι υπολογίζεται πως βρίσκονται ασυγκόμιστοι στα δέντρα, σύμφωνα με την απογραφή της τοπικής Διεύθυνσης Γεωργίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη απογραφή για την περιοχή της Πέλλας.

Ο κ. Γιαννακάκης πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια σε ό,τι αφορά στις νταλίκες που επιστρέφουν από Ρωσία γεμάτες, να πουλήσουν τον εμπόρευμά τους «καθ’ οδόν»: «Μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών με ήδη υφιστάμενους πελάτες μας στην Ουκρανία, την Τσεχία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, επιδιώκουμε να πουλήσουμε εκεί τα φρούτα που βρίσκονται στα ψυγεία των φορτηγών, ακόμη και σε πολύ χαμηλές τιμές, ώστε αυτά να μην επιστρέψουν πίσω γεμάτα».

Εν τω μεταξύ, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, να πραγματοποιηθεί συνάντηση παραγωγών – εξαγωγέων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Καρασμάνη για να συζητηθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί γύρω από το θέμα από εδώ και στο εξής αλλά και τα αιτήματα των κλάδων που έχουν πληγεί, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη στις Βρυξέλλες συνάντηση τεχνοκρατών για το θέμα.


Σχόλια