Ήρθε κι απολογήθηκε για την ΑΕΚ ο Νοτιάς

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Real News»:

«Η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα κακώς κείμενα στην ΑΕΚ συνεχίζεται. Στην διάρκεια της εβδομάδας το κατώφλι του 10ου ειδικού ανακριτή κ. Στασινόπουλου πέρασε ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος ταξίδεψε από την Νέα Υόρκη στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε αυτοβούλως για να απολογηθεί.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους μετόχους της, πρώην πλέον ΠΑΕ, είναι η μη απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας, η μη καταβολή πριμ στους ποδοσφαιριστές της και οφειλές προς το ΙΚΑ.

Στην απολογία του ο Νίκος Νοτιάς είπε μεταξύ άλλων ότι «από το 2004 έως το 2012 έβαλα στην ΑΕΚ 18 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον, χωρίς να πάρω πίσω το παραμικρό», ενώ έχρισε υπεύθυνο για την διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας την επίμαχη περίοδο (Μάρτιος 2011-Δεκέμβριος 2011) τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Σταύρο Αδαμίδη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Για το ίδιο θέμα έχουν κληθεί να καταθέσουν τόσο ο Πέτρος Παππάς, όσο και ο Θεοχάρης Κοσμάτος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Νίκου Νοτιά, Θέμης Σοφός, δήλωσε στην «R»: «Ο κ. Νοτιάς είναι ένας επιφανής Ελληνας που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Νέα Υόρκη, χρηματοδότησε δε την ΑΕΚ από το 2004 έως το 2012 σε δυσθεώρητο βαθμό και όσο κανείς άλλος. Ουδέποτε, όμως, ασχολήθηκε με την διοίκηση και την διαχείριση των οικονομικών της και η Ελληνική Δικαιοσύνη διαπίστωσε, πράγματι, την ειλικρίνειά του και είμαι βέβαιος ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη στους υπαίτιους της κατάστασης στην οποία περιήλθε η ομάδα».


Σχόλια