Αίγυπτος: Αρχίζουν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι.

Έχοντας τη πρώτη συνάντηση με τους φιλελεύθερους ηγέτες Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι και Ζιάντ Μπάχα-Ελντίν, ο  Μπεμπλάουι είπε ότι αναγνωρίζει πως θα είναι δύσκολο να υπάρξει η ομόφωνη υποστήριξη των Αιγυπτίων για τη νέα του κυβέρνηση.

«Βεβαίως σεβόμαστε την κοινή γνώμη και προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με τις προσδοκίες του λαού, ωστόσο υπάρχει πάντα ένας χρόνος επιλογής, υπάρχουν περισσότερες από μια εναλλακτικές, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλο τον κόσμο».

Ο Μπεμπλάουι, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών διορίστηκε προσωρινός πρωθυπουργός χθες και ο ΕλΜπαραντέι, πρώην διπλωμάτης στον ΟΗΕ, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Μπάχα-Ελντίν, νομικός και μέλος του κοινοβουλίου είναι επίσης ένας σημαίνων φιλελεύθερος πολιτικός.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πάντως απέρριψαν την πρόταση να ενταχθούν στη νέα κυβέρνηση, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος.

 

 

 


Σχόλια