Αίγυπτος: Νεκρός και 70 τραυματίες στην Αλεξάνδρεια

Ένας άνθρωπος έχασε σήμερα την ζωή του και 70 τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, στην βόρεια Αίγυπτο, κατά τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Ένας πολίτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από σκάγια», διευκρίνισε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι 70 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από τους διαδηλωτές που έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ στην Αλεξάνδρεια, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί.

Επίσης έδειξε εικόνες στις οποίες φαινόταν καπνός να βγαίνει από τα γραφεία της έδρας του Κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (PLJ), στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος Μόρσι, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στην ίδια συνοικία.

Αστυνομικές ενισχύσεις εστάλησαν στην περιοχή για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο της ασφάλειας.

Και στην πόλη Άγκα, στην επαρχία Ντακαλίγια, στο Δέλτα του Νείλου, τα γραφεία του PLJ λεηλατήθηκαν και στην συνέπεια πυρπολήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σε όλη την χώρα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά του Μόρσι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, ενώ χθες και προχθές τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον πρόεδρο Μόρσι σε περιοχές του Δέλτα του Νείλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 


Σχόλια