Αίγυπτος: Συνάντηση του αρχηγού του στρατού με τον προσωρινό πρόεδρο

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός αλ-Σίσι, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας με τον προσωρινό πρόεδρο της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ.

Ήταν η πρώτη συνάντηση που είχε ο Μανσούρ στο προεδρικό μέγαρο Ιτιχαντίγια, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κόπτη χριστιανό ιερέα σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία του Βορείου Σινά.

Η επίθεση αυτή ενδέχεται να είναι η πρώτη με θρησκευτικά κίνητρα αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ από μοτοσικλέτα και σκότωσαν τον 39χρονο ιερέα Μίνα Αμπούντ Σαρουίν νωρίς το απόγευμα ενώ περπατούσε στην περιοχή Μασαΐντ της παραλιακής πόλης Ελ Αρίς, επαρχιακής πρωτεύουσας του Βορείου Σινά.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι του Μόρσι έχουν επικρίνει δριμύτατα τον κόπτη πατριάρχη Ταουάντρος, πνευματικό ηγέτη των οκτώ εκατομμυρίων χριστιανών της Αιγύπτου, επειδή έδωσε την ευλογία του στην καθαίρεση του προέδρου και παρευρέθη στην ανακοίνωση του επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι για την αναστολή της ισχύος του Συντάγματος.

 



Σχόλια