Αβραμόπουλος: Προκαλούν ανησυχία τα γεγονότα στην Αίγυπτο

Σε κίνδυνο εκτίθεται η δημοκρατική τάξη στην Αίγυπτο ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για διάχυση της κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, υποστήριξε με δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν μεγάλη ανησυχία, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατική τάξη στη χώρα, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για διάχυση της κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, όπου η δημοκρατία κάνει τα πρώτα της βήματα μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας.

Η Αίγυπτος δεν πρέπει να εκτραπεί από το δρόμο του εκδημοκρατισμού και η σημερινή κρατική της ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία. Το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που πρέπει να αναλογισθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός».

Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την πολιτική εξομάλυνση.

«Τέλος, η Ευρώπη να μείνει συνεπής στην πολιτική στήριξης της δημοκρατίας, συμβάλλοντας με πρωτοβουλίες της στην πολιτική εξομάλυνση και την ξεκάθαρη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών.

Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διέρχεται μια επώδυνη μετάβαση στη δημοκρατία και η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως κοιτίδα της δημοκρατίας, με συνέπεια στηρίζει τη δημοκρατική διαδικασία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στέκεται στο πλευρό του φίλου αιγυπτιακού λαού».


Σχόλια