Ακυρώνεται η συναυλία Νταλάρα-Γλυκερίας στη Θάσο

Η συναυλία-αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με το Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία, που θα πραγματοποιούνταν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά.

Με ισοψηφία 7 υπέρ και 7 κατά -συμπεριλαμβανομένης στις αρνητικές και της ψήφου του προέδρου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που υπερισχύει- τα μέλη του ΚΑΣ αποδέχτηκαν τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η Εφορεία υποστήριξε ότι η κατάσταση του μνημείου δεν «σηκώνει» μεγάλη προσέλευση θεατών -κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των καλλιτεχνών. Η αιτιολόγηση της γνωμοδότησης ανέφερε την ανάγκη προστασίας του μνημείου, αλλά και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Παρόμοιοι προβληματισμοί ακούστηκαν και κατά τη συζήτηση που αφορούσε στο 32ο Φεστιβάλ Πάτρας, αν και στην περίπτωση της παραχώρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών για τις συναυλίες των επίσης δημοφιλών Χαρούλας Αλεξίου, Θάνου Μικρούτσικου και Μάριου Φραγκούλη, η ζυγαριά έγειρε προς τη μεριά του «ναι». Τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδότησαν κατά πλειοψηφία υπέρ της πραγματοποίησης των παραπάνω συναυλιών, με ανώτερο αριθμό προσέλευσης τα 1.500 άτομα, ένα όριο που, σύμφωνα με το Συμβούλιο, θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, καθώς στο παρελθόν έχει κατά κόρον καταστρατηγηθεί.

Αρνητικές ωστόσο ήταν οι «ψήφοι» για την παράσταση «’Ανδρες έτοιμοι για όλα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που διασκεύασαν το γνωστό κινηματογραφικό έργο «The Full Monty», με το σκεπτικό ότι δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

Επίσης τα μέλη ήταν αρνητικά ως προς την πραγματοποίηση του μιούζικαλ Fame, λόγω του πολυπρόσωπου χαρακτήρα της παραγωγής, αλλά και της παιδικής παράστασης «Μάικ ο Φασολάκης» της Μαρί Κυριακού για τους πιθανούς κινδύνους στην ασφάλεια των παιδιών. Τέλος, τα μέλη είπαν κατά πλειοψηφία «όχι» και στην παράσταση «Τα Βαφτίσια», επειδή πέρσι η ίδια παραγωγή παίχτηκε στο πατρινό μνημείο με υπεράριθμα εισιτήρια.


Σχόλια