Αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στην Πολωνία

Την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή επιβεβαίωσε Πολωνός υπουργός στην εφημερίδα Washington Post. Η ενίσχυση αυτή γίνεται στα πλαίσια των εντάσεων που επικρατούν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στην αμερικανική εφημερίδα του υπουργού Άμυνας Τόμας Σιμόνιακ ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χέιγκελ, στρατιωτικοί υπεύθυνοι εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει ένα ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

Όπως ανέφερε, Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής για να ενισχύσουν την παρουσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι υπογράμμισε ότι εξετάζεται μια συγκεκριμένη σειρά μέτρων «προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα επί εδάφους, στον αέρα ή στην θάλασσα στην Ευρώπη».

«Ορισμένα από τα αυτά τα μέτρα θα ληφθούν σε διμερές επίπεδο με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, κάποια άλλα θα ληφθούν μέσω του ίδιου του Συμφώνου» πρόσθεσε.


Σχόλια