Αμερικανοί πεζοναύτες σκότωσαν 5χρονο αγόρι γιατί το «μπέρδεψαν» με Ταλιμπάν!

Σοκαριστική είναι η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου και αφορά μια «κατά λάθος» δολοφονία ενός 5χρονου αγοριού από Αμερικανούς πεζοναύτες γιατί το «πέρασαν» για Ταλιμπάν.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι το παιδί πυροβολήθηκε κατά λάθος από Αμερικανούς πεζοναύτες την Τετάρτη στη νότια επαρχία Χελμάντ.

«Οι στρατιώτες μπέρδεψαν το αγόρι με Ταλιμπάν καθώς την Τετάρτη υπήρχε πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χελμάντ.

«Το αγόρι τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό και αργότερα την ίδια ημέρα υπέκυψε στα τραύματά του σε κοντινό νοσοκομείο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αφγανική κυβέρνηση όπως και ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι καταδίκασαν τη δολοφονία με τον  Άιμαλ Φάιζι να δηλώνει πως «Δυστυχώς, οι επιθέσεις εναντίον αμάχων συνεχίζονται παρά το αίτημα του Αφγανιστάν να τερματιστεί η βία».

Η διεθνής δύναμη παροχής ασφάλειας στο Αφγανιστάν (Isaf) εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη της και τα συλλυπητήρια της» προς την οικογένεια του αγοριού.

«Η Isaf έχει δεσμευθεί να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέσα ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων», σημείωσε ο εκπρόσωπος Γουίλιαμ Γκρίφιν, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ θα ερευνήσει το συμβάν με τη βοήθεια αφγανών αξιωματούχων.


Σχόλια