Αμετακίνητοι Βενιζέλος – Κουβέλης για ανοιχτή ΕΡΤ

Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε επίσης, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ. Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχερτικά με το νόμο 4002 που ψήφισε τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο και προβλέπει την κατάργηση συγκεκριμένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, σχολίαζαν: «Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος 4002/2011 είναι ακόμα εν ισχύ και δεν προέβλεπε την «καταδρομική» κατάργηση οργανισμών, αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση τους.

Ειδικά για την ΕΡΤ είχε ετοιμαστεί σχέδιο νόμου από τον τότε υπουργό Ηλ. Μόσιαλο, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

 


Σχόλια