«Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Εθνικό Υμνο»

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε η Νόρα Δράκου απ’ τη Μερσίνα και τους Μεσογειακούς Αγώνες και μίλησε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το σημαντικό επίτευγμα της. Η κολυμβήτρια που εντυπωσίασε στους αγώνες, δεν έκρυψε τη χαρά της, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερη στιγμή η πρώτη θέση του βάθρου. «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για όσα πέτυχα στους Μεσογειακούς. Είναι σημαντικό ότι κατέκτησα τέσσερα μετάλλια και πέτυχα μάλιστα ατομικό ρεκόρ στα 100 ύπτιο αλλά το πιο σημαντικό φυσικά, είναι το χρυσό μετάλλιο. Ανατρίχιασα όταν άκουσα τον Εθνικό Υμνο. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα»

Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν είχε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, όμως όπως ανέφερε ίσως την βοήθησε να φτάσει στην κορυφή:

«Πίστευα ότι θα διεκδικούσα ένα ή δύο αλλά όχι τέσσερα μετάλλια. Μάλιστα δεν ήρθα εδώ με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία καθώς ήταν μια χαλαρή χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς. Τελικά ίσως αυτό να με βοήθησε, καθώς ήμουν πιο άνετη και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό».

Όσο για το αν θεωρεί πως έγινε το πρόσωπο των αγώνων της ελληνικής αποστολής, με την εντυπωσιακή της παρουσία, τόνισε:

«Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Απεναντίας χαίρομαι που μαζί με όλα τα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης κατακτήσαμε 12 μετάλλια και δείξαμε σε δύσκολους καιρούς ότι το άθλημα μας είναι δυνατό και παραμένει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι τιμή και υπερηφάνεια για μένα αυτά τα μετάλλια».

Ενώ σχετικά με τις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα και κατ’ επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός ευχήθηκε:

«Μακάρι κάποια στιγμή να ξεπεραστούν όλα αυτά και να ανοίξουν ξανά πολλά από τα κολυμβητήρια που είναι κλειστά και να αποκτήσουμε και πάλι στην Πάτρα 50άρα πισίνα. Πάντως η κολύμβηση στη χώρα μας απέδειξε ότι έχει δυναμική και σε συνδυασμό με το ταλέντο των παιδιών στέκεται όρθια».

Η Νόρα Δράκου επιστρέφει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και δεν έχει… λεπτό για χάσιμο.

«Έτσι είναι καθώς ακολουθεί η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται τον άλλο μήνα στη Βαρκελώνη και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Εκεί βέβαια είναι η μεγάλη πρόκληση καθώς το επίπεδο θα είναι διαφορετικό. Αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μου Γιώργου Λεκάκη στον οποίο οφείλω πολλά, θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Ήδη μετά τα μετάλλια στους Μεσογειακούς η ψυχολογία μου θα είναι ακόμα καλύτερη».


Σχόλια