Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής στο Δημαρχείο Φαιστού

Με αφορμή τις πυρκαγιές, που δε λένε να κοπάσουν στην Κρήτη, απειλώντας και καταστρέφοντας περιουσίες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αρχής Φαιστού. Συγκεκριμένα ομάδα Αξιωματικών, αποτελούμενη από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Πύραρχο κ.Δαμουλάκη Εμμανουήλ, καθώς και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Μοιρών, Πυραγό κ. Μούργκα Δημήτριο, συζήτησαν με τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Πετρακογιώργη Μαρία και τον Αντιδημάρχο, υπεύθυνο σε θέματα πυρασφάλειας κ. Ρομπογιαννάκη Σταύρο.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, ήταν ο προγραμματισμός των απαιτούμενων ενεργειών πυροπροστασίας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει. Στη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο από την μεριά της Δημοτικής Αρχής, τόσο και από τη μεριά της Πυροσβεστικής, τονίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο πολιτικής προστασίας καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Στην ατζέντα της ενημέρωσης συζητήθηκαν επίσης, θέματα όπως η τοποθέτηση νέων υδροστομίων σε κεντρικά σημεία του Δήμου, η καταγραφή των υπαρχουσών δεξαμενών για τις ανάγκες εφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο καθαρισμός των αλσυλλίων, πάρκων και η αποψίλωση οικοπέδων από τους ιδιώτες. Στην κατεύθυνση αυτή επισημάνθηκε η ανάγκη συντήρησης και λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών πυροφύλαξης κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, καθώς και η έλλειψη σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τους λόγους αυτούς ζητήθηκε η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στους τομείς της πρόληψης και της καταπολέμησης των πυρκαγιών.

Όλοι οι φορείς στο τέλος της συνάντησης συμφώνησαν, να οργανώσουν από κοινού δράσεις με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής αρχής γενομένης από την ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Φαιστού την Τετάρτη 3 Ιουλίου στην αίθουσα του Δ.Σ. με στόχο την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Πηγή: cretalive
Σχόλια