Απέδειξε την αθωότητα του μετά από 16 χρόνια

Την αθωότητα του απέδειξε μετά από 16 χρόνια φυλάκισης για φόνο και εμπρησμό, ο 72χρονος Έλληνας ομογενής, Γιώργος Σουλιώτης.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον 72χρονο από το Μοντέστο της Καλιφόρνια, ο οποίος αποφυλακίστηκε την Τετάρτη.« Ήθελα μόνο να δω τον ήλιο», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Los Angeles Times», o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, μετά από τη φωτιά σε σπίτι που νοίκιαζε, το 1997 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα.

Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τότε τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.

Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι’ αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση.

Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια. Η υγεία του 72χρονου είναι κλονισμένη και η οικογένεια του φοβόταν ότι θα πέθαινε στη φυλακή.

 

 
Σχόλια