Απαγορεύει τη χρυσαυγίτικη «διανομή μόνο για Έλληνες» ο Δήμος Αθηναίων

Με αυθαίρετο, και πάλι, τρόπο, χωρίς να πάρει από κανέναν την απαιτούμενη άδεια η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναστήσει το σκηνικό της διανομής τροφίμων και ρουχισμού «μόνο για Έλληνες», όπως είχε επιχειρήσει τις ημέρες του Πάσχα στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά στην πλατεία Αττικής.

Η απόφαση της Χρυσής Αυγής, να οργανώσει τη διανομή στην πλατεία Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, και μάλιστα με σύσσωμη την κοινοβουλευτική της ομάδα παρούσα, μεταξύ αυτών και του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος απαγόρευσε την προκλητική «εκδήλωση».

Ηδη, όπως πληροφορείται το «Βήμα», ο δήμαρχος Αθηναίων ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια για την φύλαξη του χώρου, ούτως ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία τέτοια εκδήλωση, ούτε στην πλατεία Αττικής, ούτε οπουδήποτε αλλού στην πόλη.

Με το πρόσχημα ότι «τα λεφτά (της βουλευτικής αποζημίωσης) γυρίζουν στο λαό», όπως λένε και στην ανακοίνωσή τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να θυμίσουν και μάλιστα με δυναμικότερο τρόπο, την πασχαλινή επιχείρησή τους, η οποία κατέληξε στην επίθεση εναντίον του δημάρχου
, μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου, από τον Καιάδα (Γ. Γερμενή) με θύμα ένα ανύποπτο δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του στο πρόσωπο. Σε εκείνο το επεισόδιο, υπενθυμίζεται, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει και πιστόλι.

Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας, έλεγαν πηγές του Δήμου Αθηναίων.

Οι πληροφορίες επιμένουν, πάντως, ότι οι χρυσαυγίτες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ρατσιστική τους εκδήλωση (μοιράζοντας τρόφιμα μόνο σε Έλληνες με την επίδειξη της ταυτότητά τους), γι’ αυτό και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στην πλατεία Αττικής και ο αρχηγός του εθνικιστικού μορφώματος.


Σχόλια