Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βάι κατά την αντιπυρική περίοδο

Μετά από το αίτημα του Δήμου Σητείας για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στο Βάι καθημερινά έως και 30 Σεπτεμβρίου 2013 και από ώρα 22:00 μέχρι 05:00 για λόγους πυροπροστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ν. Καστρινάκης συγκάλεσε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και λαμβάνοντας υπόψη του την σύμφωνη γνώμη των μελών του καθώς και την ανάγκη πυροπροστασίας του μοναδικού Φοινικοδάσους από ενδεχόμενη πυρκαγιά (από αμέλεια ή όχι), εξέδωσε την σχετική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον δρόμο που έχει αρχή τη διασταύρωση του δρόμου Παλαικάστρου – Ερημούπολης και τέλος το χώρο στάθμευσης κοντά στην είσοδο για την παραλία του Φοινικοδάσους.

Η αρμοδιότητα για έκδοση της απόφασης περιήλθε στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου μετά από σχετική εντολή του Περιφερειάρχη Κρήτης προς τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης να συγκαλούν Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

Αυτό έγινε αφού ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε εξουσιοδοτηθεί από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετά από ορισμό όλων των Γενικών Γραμματέων της χώρας από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να αποφασίζουν για την εφαρμογή του μέτρου με την διαδικασία αυτή (εξουσιοδότηση Περιφερειαρχών και κατόπιν εντολή Περιφερειαρχών προς Αντιπεριφερειάρχες).

Η απόφαση αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ικανοποιεί το αίτημα του Δήμου Σητείας να προστατευθεί το Φοινικόδασος από πυρκαγιά.

 

Πηγή: flashnews.gr


Σχόλια