Αποκλειστικές… αλά ελληνικά

Πέντε αλλοδαπές οι οποίες εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, εντόπισαν κλιμάκια αστυνομικών από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής που διενεργούσαν ελέγχους σε Κλινικές Νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, οι πέντε αλλοδαπές δεν διέθεταν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, ενώ για μια από τις αλλοδαπές, προέκυψε ότι δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής της στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος της το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

 


Σχόλια