Απορρίπτουν οι Παλαιστίνιοι την πρόταση Κέρι

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν οι Παλαιστίνιοι την πρόταση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ισραηλινούς και αρνούνται να κάτσουν στο «τραπέζι», εάν το Ισραήλ δεν εκπληρώσει πρώτα τις υποσχέσεις του.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε συγκαλέσει σήμερα σύσκεψη των ηγετικών στελεχών της PLO στη Ραμάλα προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα των επαφών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο τελευταίος παρέτεινε την επίσκεψή του στην περιοχή, με την ελπίδα ότι θα επιτύχει κάποια πρόοδο προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών που έχουν παγώσει από το 2010.

Ωστόσο, όπως είπε ένας αξιωματούχος, ο Κάις Άμπντελ-Καρίμ, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, δεν ελήφθη καμία απόφαση και ο Αμπάς συγκρότησε μια επιτροπή η οποία θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή την επίσημη απάντηση των Παλαιστινίων στην πρόταση του Κέρι.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν την προσφορά του Κέρι ανεπαρκή, όπως είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια γενική τάση μεταξύ των στελεχών της PLO να απορρίπτουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εφόσον το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα του 1967 ως βάση για την ειρηνευτική διαδικασία».


Σχόλια