Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι κλέφτες να πάνε στη φυλακή»

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε πως είναι απαίτηση του λαού, να σταματήσουν οι κλεψιές και οι απάτες, η εξέταση αυτών των υποθέσεων να γίνει σε βάθος και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και κάποιοι, επιτέλους, πρέπει να πάνε φυλακή.

Μετά το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των άλλων κληρικών και λαϊκών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου 1821, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι «θα πρέπει η Πολιτεία να φανεί πολύ αυστηρή» και «αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει».

«Δεν είναι εύκολο», είπε «να καταδικασθεί κανείς με αυτήν τη νομοθεσία που υπάρχει», όμως «υπάρχει και η παροιμία που λέει ότι εκείνος, που ξέρει να κλέβει, ξέρει και να χώνει».

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι δύσκολο να πάει κανείς στη φυλακή, αλλά πρέπει η εξέταση να γίνει σε βάθος και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, διότι, επιτέλους, κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή».

«Αυτή είναι η απαίτηση του λαού η καθολική και αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, προσθέτοντας πως «πρέπει να σταματήσουν οι κλεψιές, να σταματήσουν οι μίζες, για να μπορέσει, επιτέλους, αυτός ο λαός να πάει μπροστά και αυτός ο τόπος να παραμείνει ελληνικός και χριστιανικός και να είναι η παντοτινή πατρίδα αυτού του λαού».


Σχόλια