Ασβέστιο για γερά οστά

Ασβέστιο για γερά οστά

Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων το ασβέστιο είναι με διαφορά το μέταλλο που υπάρχει σε μεγαλύτερη ποσότητα στο ανθρώπινο σώμα, αποτελώντας περισσότερο από το 1,5% του συνολικού μας βάρους. Σε ένα online φαρμακείο θα βρείτε πολλά συμπληρώματα διατροφής με βάση το ασβέστιο, που θα βοηθήσουν τα οστά σας.

Είναι γνωστό πως το 99% του σωματικού ασβεστίου εντοπίζεται στα οστά, με το υπόλοιπο 1% να βρίσκεται στα μαλακά μόρια. Έτσι, το συγκεκριμένο μέταλλο παίζει κυρίαρχο ρόλο στο σχηματισμό των οστών και των δοντιών. Ακόμα θεωρείται άκρως απαραίτητο για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Άλλη μία σημαντική του ιδιότητα είναι η συμμετοχή του στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και εξειδίκευσης. Τέλος βοηθάει στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων.

Η συνδρομή του στη λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για να παραχθεί ενέργεια από τον οργανισμό είναι εξίσου σημαντική. Σε περιπτώσεις  που παρατηρείται έλλειψη ασβεστίου, είναι συχνή η μείωση της οστικής πυκνότητας. Για αυτό οφείλουμε πάντα να διατηρούμε υψηλά τα επίπεδα του στον οργανισμό μας, χωρίς να κάνουμε υπερβολές. Το ασβέστιο μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ωστόσο, επειδή οι διατροφικές συνήθειες των περισσότερων ανθρώπων δεν είναι οι ενδεδειγμένες, το φαινόμενο έλλειψης ασβεστίου από τον οργανισμό τους είναι πολύ συχνό. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι γιατροί συστήνουν απαραιτήτως τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το ασβέστιο. Μεγαλύτερη ανάγκη από αυτά έχουν οι ηλικιωμένοι.

Σχόλια