Αστυνομικός συμμετείχε σε κύκλωμα εκβίασης

Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος που ενέχεται σε εκβιασμούς και απάτες.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες ηλικίας 48, 49, 53 και 64 ετών, ένας 48χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και τρεις αλλοδαποί (ένας 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μία 41χρονη υπήκοος Αλβανίας και μία 42χρονη υπήκοος Ρουμανίας).
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 51χρονου επιχειρηματία, για κατ’ επανάληψη εκβιασμούς και εξαπατήσεις σε βάρος του από τους συλληφθέντες.

Όπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συγκροτήσει δυο επιμέρους υποομάδες και προέβαιναν σε εκβιασμούς και απάτες, χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρες τεχνικές και μεθοδολογία δράσης, όπως εμπρησμούς οχημάτων, «εικονικές εκτελέσεις», καθώς και χρήση της αστυνομικής ιδιότητας για την εξαπάτηση των θυμάτων τους.

Από το 2010, μέλη του κυκλώματος που συγκροτούσαν την πρώτη ομάδα, αφού προκάλεσαν εμπρησμό και φθορές σε αυτοκίνητα του επιχειρηματία και «σκηνοθέτησαν» επίθεση σε βάρος του από άγνωστα άτομα, ανέλαβαν να διερευνήσουν τις παραπάνω υποθέσεις, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αφού του παρουσίασαν τους «υποτιθεμένους» δράστες των παραπάνω ενεργειών, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι θα προχωρούσαν στην «εκτέλεση» τους, απαιτούσαν εκβιαστικά και άλλα χρήματα, για να μην τον εμπλέξουν στις υποτιθέμενες ανθρωποκτονίες.

Με τον τρόπο αυτό, τον εξανάγκασαν να μεταβιβάσει σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δυο ακίνητα ιδιοκτησίας του, στο Μαρούσι, ενώ του απέσπασαν συνολικά πάνω από 150.000 ευρώ. Στη συνέχεια, η δεύτερη ομάδα (στην οποία συμμετείχαν ο 64χρονος συλληφθείς, που εμφανιζόταν ως αστυνομικός, καθώς και ο 48χρονος αρχιφύλακας) ανέλαβε να «προστατεύσει» τον επιχειρηματία από την πρώτη υποομάδα, αποσπώντας του διάφορα χρηματικά ποσά, ως αμοιβή. Ακολούθως τον εκβίαζαν για τη «διευθέτηση» εκκρεμών ποινικών του υποθέσεων, στις οποίες δήθεν τον είχε εμπλέξει η πρώτη υποομάδα, αποσπώντας του συνολικά περίπου 115.000 ευρώ.

Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οργάνωσε προχθές συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη αρχικά ο 64χρονος, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Οι δράστες με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχόλια