Ασυντήρητα τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο «Άγιος Ανδρέας»

Δυόμισι χρόνια (!) είχαν να συντηρηθούν τα μηχανήματα του Κέντρου Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, με αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν, πέντε ασθενείς που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση να μολυνθούν από ιό και να κινδυνέψει σοβαρά η υγεία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Πάτρας.

Οι επιπλοκές που εμφάνισαν οι αιμοκαθαρόμενοι επέβαλαν το ολιγοήμερο λουκέτο στο Κέντρο αιμοκάθαρσης μέχρι που η διοίκηση ζήτησε ειδική ομάδα συντήρησης από Αθήνα προκειμένου να γίνει η χημική απολύμανση του εξοπλισμού.  Η προϊσταμένη και οι δύο επιμελήτριες του Κέντρου φέρονται να είχαν ζητήσει εδώ και καιρό τη συντήρηση των μηχανημάτων, αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες κανείς από τους υπεύθυνους δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ημέρες που παρέμεινε κλειστό το Κέντρο, οι αρμόδιοι φρόντισαν να παραπέμψουν τους 40 ασθενείς σε άλλα κέντρα.

«Είμαστε στο έλεος του Θεού»

«Δεν φταίει το προσωπικό αλλά το κράτος που κόβει το κονδύλια». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε με δηλώσεις του στο newpost.gr τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Αιμοκάθαρσης ο κ. Αναγνωστόπουλος, γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας. Ταυτόχρονα ο κ. Αναγνωστόπουλος ζητά να παρέμβει Εισαγγελέας και να διαταχθεί ΕΔΕ. «Είμαστε στο έλεος του Θεού, αφήνουν ακόμα και τα νοσοκομεία χωρίς ασπιρίνες και γάζες» συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας.  Από το περιβάλλον της διοίκησης υποστηρίζουν πως το θέμα έχει λυθεί και το κέντρο λειτουργεί κανονικά, ενώ «θολό» παραμένει αν πρόκειται να γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους.

 

πηγή: newpost.gr


Σχόλια