Αυξημένα τα κρούσματα ληστειών εν μέσω καλοκαιριού

«Λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια» λέει ο θυμόσοφος λαός και στο συγκεκριμένο θέμα το παραπάνω γνωμικό ταιριάζει γάντι.

Ο λόγος για τις διαρρήξεις και τις κλοπές, που την τελευταία μόνο εβδομάδα έχουν σημειώσει αυξητική τάση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός όμως από τα αστικά κέντρα, όπου οι δράστες, εκμεταλλεύονται την απουσία των κατοίκων, διαρρήξεις σημειώνονται και σε τουριστικές περιοχές, όταν οι ένοικοι , κυρίως ενοικιαζόμενων δωματίων, φεύγουν για το μπάνιο τους ή στην εξερεύνηση των περιοχών που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους.

Ενδεικτικά, στο Χολαργό, κατά τη διάρκεια απουσίας ενός ηλικιωμένου, για ένα 4ήμερο, άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας και άρπαξαν χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Στο Αρσένιο Πέλλας, άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας, που απουσίαζαν τα μέλη της, και άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά, μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και… 10 λίρες.

 


Σχόλια