Αυστραλία: Θύμα σεξιστικής επίθεσης η πρωθυπουργός

Καλεσμένη σε ραδιοφωνική εκπομπή βρέθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, όταν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χάουαρντ Σάτερ – ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα- τη ρώτησε εάν ο σύντροφος της είναι ομοφυλόφιλος.

Η πρωθυπουργός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή για να παρουσιάσει τις θέσεις της ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου και ο δημοσιογράφος προτίμησε να εστιάσει στην προσωπική της ζωή, ρωτώντας την εάν ο επί επτά χρόνια σύντροφός της Τιμ Μάθιεσον είναι ομοφυλόφιλος.

«Κυρία Πρωθυπουργέ, λένε πως ο σύντροφός σας είναι ομοφυλόφιλος».

«Αυτό είναι παράλογο».

«Είναι κομμωτής, δεν μπορεί να μην είναι γκέι. Το επιβεβαιώνετε;».

«Φυσικά και όχι».

Το απόσπασμα αυτό προέρχεται από τον διάλογο που είχε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ με τον ραδιοφωνικό παραγωγό κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής.

Έπειτα από την κοινοποίηση του γεγονότος, ο πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού ζήτησε δημόσια συγγνώμη, ενώ ο παραγωγός απολύθηκε από τον σταθμό.

«Θέλω οι νεαρές κοπέλες και οι γυναίκες να αισθάνονται ότι μπορούν να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή, δίχως να είναι αναγκασμένες να δεχθούν ερωτήσεις σαν αυτές που δέχθηκα εγώ», υπογράμμισε η κα Γκίλαρντ.

Η αλήθεια είναι πως η κα Γκίλαρντ παίζει και το «φεμινιστικό χαρτί» κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Για παράδειγμα σε συγκέντρωση της ομάδας «Γυναίκες για την Γκίλαρντ» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το θέμα των εκτρώσεων, υπογραμμίζοντας ότι αν έλθει στην εξουσία ο αρχηγός της αντιπολίτευσης,Τόνι ‘Αμποτ, τότε θα φέρει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής την πολιτική των εκτρώσεων και θα ζητήσει την απαγόρευσή της.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός επέλεξε, μέσα στο μενού των προεκλογικών μηνυμάτων να συμπεριλάβει και το πιάτο των δύο φύλων, παρουσιάζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον ‘Αμποτ ως μισογύνη. Είναι μια ταμπέλα που προφανώς κουβαλάει στην τσέπη της η πρωθυπουργός, κρίνοντας ότι «πουλάει».

Ως ‘μάνα εξ ουρανού’, όμως , για την πρωθυπουργό που υποστηρίζει πως είναι θύμα «σεξιστικών επιθέσεων» ήρθε ένα συμβάν.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το περίφημο μενού που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, σε επίσημο δείπνο, που παρέθεσε ο Μελ Μπράου, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Χάουαρντ και νυν υποψήφιος βουλευτής της αντιπολίτευσης, με επίσημο καλεσμένο τον σκιώδη θησαυροφύλακα, Τζο Χόκι.

Σ’ αυτό υπήρχε το ειδικό πιάτο «Τζούλια Γκίλαρντ. Τηγανητό ορτύκι με μικρό στήθος και μεγάλο πισινό».

 

 

 
Σχόλια