Αφγανιστάν: Δώδεκα αστυνομικοί νεκροί από επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από έναν καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σ΄ ένα αστυνομικό τμήμα του Τιρίν Κοτ, πρωτεύουσας της επαρχίας Ορουζγκάν, στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, ενώ την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν ανακοίνωναν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στη διάρκεια του Ραμαζανιού, απορρίπτοντας ως πλαστό ένα email που υποσχόταν εκ μέρους τους τον τερματισμό της βίας κατά τον ιερό μήνα των μουσουλμάνων, και υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο καμικάζι μπήκε σε μια αίθουσα του κτιρίου όπου γευμάτιζαν οι αστυνομικοί και πυροδότησε τα εκρηκτικά, πρόσθεσε ο Αμπντάλα Χεμάτ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας και ένας άμαχος σκοτώθηκαν επίσης σήμερα από ένα καμικάζι που ανατίναξε τα εκρηκτικά του στο Σπιν Μπολντάκ, στο νότιο Αφγανιστάν, αφού διέσχισε τα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσε ο Τζάβεντ Φάιζαλ, εκπρόσωπος της επαρχίας Κανταχάρ που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν.

Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη γι΄ αυτές τις δύο επιθέσεις, όμως οι επιθέσεις καμικάζι είναι ένα συνηθισμένο «όπλο» των Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε πως το μήνυμα που εστάλη εξ ονόματός του και περιέχει την υπόσχεση μιας προσωρινής διακοπής της βίας την ερχόμενη εβδομάδα που αρχίζει το Ραμαζάνι, είναι το τελευταίο επεισόδιο σ΄ έναν κυβερνοπόλεμο ανάμεσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και τους αντάρτες.

«Στο μήνυμα αυτό οι αποτυχημένοι εχθροί προσπάθησαν να επηρεάσουν τις επιθέσεις των μουτζαχεντίν», δηλώνει ο Μουτζάχιντ. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά ότι στείλαμε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα για διακοπή των επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια