Αύριο η συζήτηση στο ΣτΕ για την ΕΡΤ

Στην άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ ώστε να κρίνει επί της ουσίας το ζήτημα της ΕΡΤ προχωρεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Κων/νος Μενουδάκος.

Ο κ. Μενουδάκος συγκαλεί την πενταμελή σύνθεση του δικαστηρίου (ο πρόεδρος Κων/νος Μανουδακος, ο εισηγητής-σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης και τρείς δικαστές) αύριο Πέμπτη στις 16.00 και, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το αν θα ανασταλεί ή όχι η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, θα εκδοθεί ή το ίδιο βράδυ ή το πρωί της Παρασκευής.

Η άμεση σύγκληση της Ολομέλειας έγινε -προφανώς- μετά τη δυστοκία εφαρμογής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου σύμφωνα με την οποία η δημόσια τηλεόραση έπρεπε να εκπέμψει άμεσα με ενέργειες των συναρμόδιων υπουργών Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου.

Σε κάθε περίπτωση στη συζήτηση για την αίτηση αναστολής τίθενται και βασικά ζητήματα όπως τα εργασιακά των εργαζομένων, κάτι το οποίο συνήθως δεν μπορεί να καθορίσει με σαφήνεια μια προσωρινή διαταγή. Η Ομομέλεια πάντως δεν δεσμεύεται από την προσωρινή διαταγή ώστε να εκδώσει πανομοιότυπη απόφαση αλλά δεν είναι σύνηθες να εκφράζεται εντελώς διαφορετική άποψη.

Πρόεδρος της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Πηγή:www.capital.gr

 
Σχόλια