Αύριο το τρίτο και τελευταίο ημίχρονο

Άκαρπη απέβη άλλη μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, για την εξεύρεση λύσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με αιχμή το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.25 και θα συνεχιστεί αύριο στις 20.30 το βράδυ. Πριν την αυριανή συνάντηση θα συνεδριάσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι δηλώσεις  Βενιζέλου

«Η στάση μας διαπνέεται από πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής ευθύνης. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται γιατί αυτό επιβάλει η δημοκρατική τάξη και η εθνική ανάγκη», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών.

Οι δηλώσεις Κουβέλη

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει σε όλες της τις συχνότητες η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αυτό ήταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης και όχι μόνο. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και απόφαση και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν. Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, για να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα» κατέληξε.

Οι δηλώσεις Κεδίκογλου

«Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ήταν πώς θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Και συνέχισε «Η συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί αύριο, ενώ ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο το πρωί για την Βιέννη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα επιστρέψει στις 19:30».

 


Σχόλια