Α. Γεωργιάδης: «Έρχεται μείωση στις τιμές των φαρμάκων»

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» σύμφωνα με το οποίο «ο Γεωργιάδης προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών».

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι, με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας», είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα».

«Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό «στο Κόκκινο» και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές», ανέφερε, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών». Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.

 

 

 

Πηγή: real.gr

 

 


Σχόλια