Α. Γεωργιάδης: «Τα νοσοκομεία δεν κλείνουν, αλλάζουν χαρακτήρα»

Δεν κλείνουν νοσοκομεία αλλά αλλάζουν χαρακτήρα». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν θα είναι γενικές κλινικές, θα είναι κέντρα υγείας εξυπηρετώντας χιλιάδες κόσμο κάθε ημέρα» ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι τόσο οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, και στο Αττικό Νοσοκομείο, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν ζητήσει να αλλάξει ο χαρακτήρας ορισμένων νοσοκομείων, «καθώς σε ορισμένα νοσοκομεία υπάρχει χαμηλή πληρότητα και δεν υπάρχουν απαραίτητες υποδομές τη στιγμή που σε άλλα δεν υπάρχει προσωπικό».

«Πάμε να πάρουμε το πλεονάζον προσωπικό για να το πάμε στο Νικαίας και στο Αττικόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε πως δεν είναι φτάιξιμο του Σόιμπλε που

«στον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ηλεκτρονικά συστήματα, δε μας φταίει ο Σόιμπλε για τα παράνομα επιδόματα τυφλότητας, δε μας φταίει ο Σόιμπλε που μπαίναμε με πλαστά πτυχία στο δημόσιο και για χιλιάδες άλλα».

«Στην Αμερική οι νόμοι εφαρμόζονται, δεν κάθονται να κλαίγονται όταν χρεοκοπεί το Ντιτρόιτ και η Καλιφόρνια, αλλά δουλεύουν παραπάνω», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την επενδυτική τράπεζα με 450 εκατ. ευρώ για αρχή.

«H Αμερική έχει διαφορετική πολιτική με εκτύπωση χρήματος. Είναι προφανές ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει χρήματα για ανάπτυξη, είναι προφανές όμως ότι πρέπει να διορθώσουμε και τις διαρθρωτικές μας αδυναμίες», σημείωσε.

 

 


Σχόλια