Βαγδάτη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από επίθεση καμικάζι

 

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την σημερινή επίθεση δύο καμικάζι βομβιστών σε σιιτικό τέμενος στη βόρεια Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τη μεσημβρινή προσευχή στη χουσεϊνίγια (σιιτικός τόπος λατρείας) Χαμπίμπ ιμπν αλ Μουντάχερ, στη συνοικία Καχίρα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών και αστυνομικές πηγές.

Ο πρώτος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο της χουσεϊνίγια και ο δεύτερος επωφελήθηκε από το χάος που προκλήθηκε από την πρώτη επίθεση για να ανατινάξει τα εκρηκτικά του μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η χουσεϊνίγια βρίσκεται δίπλα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Ιμάμ αλ Σαντίκ και γι’ αυτό πολλοί φοιτητές περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την αρχή του χρόνου το Ιράκ γνωρίζει μια έξαρση της βίας και παράλληλα μια κινητοποίηση των σουνιτών κατά της κυβέρνησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, ο οποίος κατηγορείται πως μονοπωλεί την εξουσία.

 Σχόλια