Βενετία: Αλκοτέστ στους γονδολιέρηδες!

Η ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων μεθυσμένων γονδολιέρηδων στη Βενετία, οδήγησε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονδολιέρηδων, Νικόλα Φαλκόνι, να λάβει μέτρα. Πρότεινε ο ίδιος συνεχή έλεγχο των γονδολιέρηδων με αιφνίδια αλκοτέστ και τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τη Δευτέρα, σε συνεργασία με τον δήμο Βενετίας.

Αιτία ήταν τα έκτροπα που σημειώθηκαν πρόσφατα σε ανεπίσημη τελετή για να λάβουν οι νέοι γονδολιέρηδες ή οι βοηθοί τους την «έγκριση» των παλαιών, όταν ένας νεαρός βιντεοσκοπήθηκε να βγάζει τα ρούχα του και έπειτα να βουτάει γυμνός στα νερά ενός καναλιού, μετά από εντολή των παλαιών γονδολιέρηδων, οι οποίοι είχαν κάνει γερή κατανάλωση αλκοόλ. Το οπτικό υλικό αναρτήθηκε αρχικά στο youtube, απ όπου στη συνέχεια αφαιρέθηκε.

Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο αυτό να μην αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα κωμικό βίντεο, ωστόσο δήμος Βενετίας απεφάνθη ότι «οι γονδολιέρηδες εκπροσωπούν την πόλη παγκοσμίως και ως εκ τούτου οφείλουν να σέβονται τις παραδοσιακές αξίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο Φαλκόνι πρότεινε επιπλέον, τα μέτρα να μην εφαρμόζονται μόνο στους γονδολιέρηδες αλλά οι έλεγχοι να επεκτείνονται «από τα θαλάσσια λεωφορεία μέχρι τους εργαζόμενους σε κρουαζιερόπλοια»

 

 Σχόλια