Βενιζέλος: «Σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και μίλησε σχετικά με την πορεία της συνκυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για σχέση «συν – αντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης».

«Σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως ο καθένας έχει τη διαδρομή και τη φυσιογνωμία του, αλλά και οι δύο έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης.

Όπως λέει ο κ. Βενιζέλος, «στην κυβέρνηση συμμετέχουν δύο κόμματα, αλλά δεν θα τη χαρακτήριζα απλώς δικομματική», όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω ΕΡΤ. Επισημαίνει ότι η κυβερνητική σταθερότητα και άρα η στρατηγική σταθερότητα της χώρας είναι μείζονος σημασίας πολιτικό αγαθό για το ευρύτερο μέρος του εκλογικού σώματος.

«Καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β και ότι, αν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αυτήν τη στιγμή οδηγούμαστε σε αδιέξοδο» τονίζει.

Παράλληλα, εκτιμά ότι υπάρχει ένα διεθνές πολιτικό περιβάλλον που βασίζεται στην κοινή αντίληψη ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί, να μείνει σταθερά στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και να ανακτήσει τη θεσμική της ισοτιμία και τη θέση που της αναλογεί στην Ευρώπη.


Σχόλια