Βιβλίο για τα Σκόπια ετοιμάζει ο Άνθιμος

Βιβλίο με επιχειρήματα σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας ετοιμάζει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος όπως ο ίδιος αποκάλυψε χθες από άμβωνος.

«Τους ετοιμάζουμε ένα βιβλίο μαζί με τα προηγούμενα για να αντιληφθούν γιατί δεν έχουν δίκιο και γιατί ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος και οι προ και μετά από αυτούς δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ανύπαρκτη ιστορία τους και με τα ανύπαρκτα δικά τους πορίσματα και αγάλματα που έβαλαν μέσα στην πρωτεύουσα τους» είπε ο Μητροπολίτης.

Ο κ. Άνθιμος που σχολίασε θετικά τις δηλώσεις του Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Σερβία περί του ιδεολογήματος του «μακεδονισμού» είπε για τους γείτονες πως «Χωρίς Ελλάδα δεν μπορούν να ορθοποδήσουν».

«Αυτοί μας υβρίζουν και ιδιαίτερα την ταπεινότητα μου, δεν με ενοχλεί», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης. «Αυτός είναι ο πολιτισμός τους και τα όπλα τους, οι ύβρεις».

Ο Μητροπολίτης που παρά τις διαφωνίες του ευχήθηκε «0 θεός να δώσει να πάνε όλα αυτά ειρηνικά» κάλεσε τους πιστούς να «αυξήσουν την ένταση της προσευχής τους» για την επίλυση των προβλημάτων που «ζώνουν την πατρίδα».

 

Πηγή: dogma.gr


Σχόλια