Βορίδης: «Πολύ η καλή απόφαση για την ΕΡΤ»

«Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυθαίρετα τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ΕΡΤ για να κάνει δικές του εκπομπές» ανέφερε πριν από λίγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι έχει υπάρξει ήδη μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έχει υπάρξει ήδη και μια υπουργική απόφαση. «Αν κάποιοι διαφωνούν είναι δικαίωμα τους. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλές αυτές αποφάσεις. Αλλά αυτές οι πράξεις της κυβέρνησης παράγουν έννομα αποτελέσματα. Είναι αστειότητες αυτά που ακούγονται εδώ, ό,τι θα ανεχθεί το κράτος τη χρήση του σήματος της ΕΡΤ από οποιονδήποτε. Οι σχέσεις εργασίας έχουν λυθεί», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας ότι ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει τεράστιες δημοσιονομικές προσπάθειες, είναι ελάχιστα αυτά που έχουν γίνει για τις αλλαγές στο δημόσιο.

«Βεβαίως υπάρχουν αντιδράσεις και διεθνών οργανισμών και λοιπόν; Και o ALTER έκλεισε αλλά δεν είδαμε τις ίδιες αντιδράσεις. Εκεί δεν δούλευαν δημοσιογράφοι; Τώρα όμως που πληρώνονται με τα λεφτά των φορολογουμένων δεν πρέπει να τα προστατεύσουμε τα χρήματα των πολιτών; Άρα να συζητήσουμε πως θα επισπεύσουμε και πως θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση, αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί αλλά το να λέμε ότι υπήρχαν οι παθογένειες χωρίς να δίνουμε λύσεις δεν γίνεται», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «εν λειτουργία μείωση προσωπικού με τέτοιες ταχύτητες και αποτελεσματικότητα δεν γινότανε».

Προκλητική χαρακτήρισε αποστροφή του λόγου του κ. Βορίδη, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη. «Δεν είναι απλά κάποιοι αυτοί που διαφωνούν. Είναι τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τον εξορθολογισμό θα τον κάνει η κυβέρνηση με ανοιχτή την ΕΡΤ. Αυτό επιμένουμε και δεν μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να μας μαλώνετε. Εμείς θα σας μαλώσουμε. Δεν είμαστε κάποιοι. Είναι σαφής η αντίθεσή μας. Είναι η αιχμή, ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να λειτουργεί και κατά τη λειτουργία της αναδιάρθρωσής του», είπε η κ. Ξηροτύρη.

 
Σχόλια