Βραζιλία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην χώρα συγκάλεσε για σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, την επομένη μιας ημέρας ιστορικών διαδηλώσεων, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων της Βραζιλίας, το συμβούλιο αυτό, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την προεδρία, θα διεξαχθεί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30 ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές πλημμύρισαν την Πέμπτη στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας, κατά τη 10η ημέρα κοινωνικής δυσαρέσκειας που σφραγίστηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, με δεκάδες τραυματίες και τον πρώτο νεκρό.

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση ήταν αιτία η πρόεδρος Ρούσεφ να ακυρώσει επίσημο ταξίδι στην Ιαπωνία από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου και να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και καταγγέλλουν τις υπέρογκες δαπάνες για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 και τα πανάκριβα εισιτήριά του, παρά τη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που πέτυχε τις τελευταίες ημέρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

 
Σχόλια