Βρετανία: Αρνούνται να πληρώσουν το ανταποδοτικό τέλος

Τις πιο τρελές δικαιολογίες «σκαρφίζονται» οι Βρετανοί, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν το ετήσιο ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση της τηλεόρασης!

Σύμφωνα με αυτό, οι Βρετανοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν κάθε χρόνο για τη νόμιμη χρήση τηλεόρασης το ποσό των 145,50 λιρών. Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει εκστρατεία παρακίνησης των πολιτών για να πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος. Η εταιρεία δημοσίευσε το εν λόγω spot με στόχο την ενημέρωση για τα κρούσματα παραβίασης. «Μερικές δικαιολογίες είναι πολύ αστείες, ενώ άλλες απαιτούν πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, αλλά το να σε πιάσουν χωρίς άδεια τηλεόρασης θεωρείται αδίκημα και δεν είναι καθόλου για γέλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Στίβεν Φάρμερ.

Την ίδια στιγμή στοιχεία της εταιρείας αποκαλύπτουν πως περισσότερα από 13.000 νοικοκυριά στη Βρετανία χρησιμοποιούν ακόμη ασπρόμαυρη τηλεόραση -η άδεια για ασπρόμαυρη τηλεόραση είναι μόλις 49 λίρες- ενώ τουλάχιστον 400.000 άτομα συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν τηλεόραση χωρίς να έχουν την σχετική άδεια.

Οι δικαιολογίες που βρίσκουν προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του τέλους, ευφάνταστες. Κάποιος ιδιοκτήτης προσπάθησε να αποφύγει την χρέωση υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί την τηλεόρασή του μόνο ως λάμπα για να διαβάζει, ενώ κάποιος άλλος δήλωσε ότι πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να πληρώσει επειδή ο σκύλος του φέρεται να έχει συγγένεια με τον σκύλο της βασίλισσας. Άλλες δικαιολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους παραβάτες είναι ο ισχυρισμός ότι η τηλεόραση δεν τους ανήκει, αλλά την έχουν κλέψει ή ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο τοπικό κατάστημα, επειδή έκλεψαν στο παρελθόν. ενώ η άδεια για ασπρόμαυρη τηλεόραση μόλις 49 λίρες.

 

 

 

 

 

 


Σχόλια