Βρετανία: Στους 760 οι νεκροί από τον καύσωνα

Βρετανία: Στους 760 οι νεκροί από τον καύσωνα

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει τα νοσοκομεία της χώρας με πολίτες που πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα αλλά και αφυδάτωση.

Με τον υδράργυρο στους 32 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες έξι ημέρες, οι αρχές της Βρετανίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες να μένουν στα σπίτια τους τις μεσημεριανές ώρες και να φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Σχολή του Λονδίνου της υγιεινής και της τροπικής ιατρικής, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη Βρετανία κυμαίνεται από 540 έως 760 άτομα.

Αν ο καύσωνας συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, προβλέπεται ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί!

TOPSHOTS-BRITAIN-WEATHER

Τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και πρόκειται για πληροφορίες που προκύπτουν από την ανάλυση δεδομένων, όσον αφορά στα στοιχεία για τη θερμοκρασία στη χώρα και την ανάλυση των στατιστικών των θανάτων από «χτυπήματα» καύσωνα των περασμένων ετών.

Η πλέον ζεστή ημέρα του 2013 για το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η Τετάρτη όταν και η θερμοκρασία να άγγιξε τους 32,2 βαθμούς στο Χάμπτον του Σάρεϊ. Την Πέμπτη η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσθεσε τη νοτιοδυτική Αγγλία και τα Δυτικά Μίντλαντς στις περιοχές με επίπεδο συναγερμού υγείας 3.

Σύμφωνα με το συναγερμό, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια καλούνται να δίνουν έμφαση στους ιδιαίτερα νέους, στους ηλικιωμένους και σε όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

 

 

Πηγή: Sky News


Σχόλια