Βρούτσης: «Δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία»

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε σχέση με το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Όπως τόνισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση χρεών: «Το 50-55% των ασφαλιστικών ταμείων καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα ταμεία έλαβαν φέτος το 53,1% του ετήσιου κονδυλίου. Αυτό το σύστημα δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα χρέη θα πρέπει να καταβληθούν και δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω αναπροσαρμογές».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο «καυτό» ζήτημα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας:

«Σας εγγυώμαι ότι μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, το πολύ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα έχει τελειώσει οριστικά το νοσηρό περιβάλλον των ΚΕΠΑ, θα έχουν στελεχωθεί τα κέντρα και θα λειτουργούν όλα στην εντέλεια.
Μέχρι τώρα λειτουργούσαν όλα χωρίς κανόνες, αλλά όπως και σε πολλά άλλα χρειάζεται επανεκκίνηση. Δεν υπάρχει πλέον καμία μαϊμού σύνταξη, διαθέτουμε το πιο σύγχρονο και καθαρό σύστημα. 55 χιλιάδες αδιευκρίνιστες συντάξεις κόπηκαν, κάτι που θα ωφελήσει το δημοσιονομικό από δω και πέρα».

Όσον αφορά στις συντάξεις και τα επιδόματα των ανάπηρων τόνισε ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πρέπει να εξεταστούν όλα από την αρχή για να αποφευχθεί τυχόν παραβατικότητα, ενώ ξεκαθάρισε ότι με το νόμο 41/44 απελευθερώθηκε το θέμα των συντάξεων και όλοι όσοι έχουν ειδικές ανάγκες και βρίσκονταν σε αναμονή θα πάρουν κανονικά τις συντάξεις τους χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Δεσμεύτηκε τέλος ότι όσοι φτιάξουν τα χαρτιά τους για σύνταξη, μέσα σε δύο μήνες θα βγαίνει προσωρινή σύνταξη ίση με το 90-95% της κανονικής.

 


Σχόλια