Βρούτσης: «Η ΕΡΤ αποτελούσε εστία κατασπατάλησης»

«Για πολλά χρόνια η ΕΡΤ αποτελούσε εστία κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος και σημείο αναφοράς του πελατειακού κράτους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Υπεραμυνόμενος των κινήσεων της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε ο ελληνικός λαός προς το πολιτικό σύστημα στις τελευταίες εκλογές, είναι να προχωρήσει αποφασιστικά σε γενναίες μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, αναγνωρίζοντας ότι σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της αναβλητικότητας και της αδράνειας του παρελθόντος».

Υποστήριξε ακόμη ότι «η πρόταση του πρωθυπουργού για μία γενναία εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης θα ωφελήσει, μέσα από μία αξιοκρατική επιλογή προσώπων, τους άξιους, ικανούς και παραγωγικούς εργαζόμενους της, θα αποκαταστήσει την πολυφωνία και αμεροληψία που οφείλει να έχει μια δημόσια συχνότητα και θα ενισχύσει την εικόνα της μέσα σε ένα ανταγωνιστικό ραδιοτηλεοπτικό περιβάλλον».


Σχόλια