Βρύζας: «Ο Ζαγοράκης έκανε και λάθη»

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου του Βορρά τόνισε ότι θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα στον σύλλογο χωρίς τον ομογενή επιχειρηματία, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News».

«Σίγουρα πολύ δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο ως ένα βαθμό ήταν ελεγχόμενο. Με την έννοια ότι θα έπρεπε να κατεβάσει την ποιότητα του προϊόντος και του θεάματος που προσφέρει. Αυτό καταλαβαίνετε ότι σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα είναι πολύ δύσκολοι να συμβεί και ίσως μη αποδεκτό. Το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει στη διαδικασία να τηρεί τους νέους κανόνες του financial fair play και είχε ήδη παρουσιάσει ένα πλάνο βιωσιμότητας που περιλάμβανε να φύγουν από την πομάδα κάποια ψηλά συμβόλαια και να γίνουν πωλήσεις, που τελικά πραγματοποιήθηκαν».

Σχετικά με τον αν ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν εταιρεία απέναντι στους οπαδούς του:  «Δεν νομίζω. Οι σχέσεις σεβασμού ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι θεμιτές.. Έχω πει πράγματι ότι ο ΠΑΟΚ μάς έχει ξεπεράσει. Την τελευταία πενταετία βρέθηκε να διοικείται από ανθρώπους όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης και σε μία περίοδο εγώ, που δεν είχαμε την ανάλογη διοικητική δομή. Η ανταπόκριση του κόσμου και η συσπείρωση ίσως να ήταν ανώτερη από τη διοικητική δομή εκείνης της περιόδου».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ζαγοράκη: «Σέβομαι τον Θοδωρή γι’ αυτά που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ. Έκανε πάρα πολλά καλά, αλλά σίγουρα έγιναν και λάθη».

Όσο για τον αρκούν τα χρήματα ώστε να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση: «Έχει αποδειχθεί πως όχι. Πιστεύω πως η βιομηχανία του ποδοσφαίρου είναι πολύπλοκη και για την επιτυχία παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που θα έρθουν να αντιλαμβάνονται ότι ανήκουν σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο κι εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να τους δίνουμε τις κατάλληλες συνθήκες».


Σχόλια