Βυθίστηκε το σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες!

Βυθίστηκε πριν από λίγα λεπτά το σκάφος το οποίο μετέφερε λαθρομετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Οι αλλοδαποί που επέβαιναν στο σκάφος, έχουν επιβιβαστεί σε πλοίο που έχει προορισμό τη Μάλτα κι από το οποίο θα μεταφερθούν με σκάφη του λιμενικού στην παραλία της Ιεράπετρας.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος λυκείων Ιεράπετρας. Έπειτα από αυτοψία που έγινε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και του Λιμενάρχη Ιεράπετρας κ. Γιάννη Παπαδάκη, αποφασίστηκε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος για να καλύψει την προσωρινή διαμονή.

Για το σκοπό αυτό ήδη γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν εκεί στρώματα που διαθέτει ο Δήμος και να προετοιμαστεί ο χώρος ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας που προετοιμάζεται. Επικοινωνήσαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς αφού ο Δήμος δεν έχει κάποιο κυρίαρχο ρόλο ευθύνης σε τέτοιες περιπτώσεις. Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι απεργία και δεν έχουμε προσωπικό, για να μεταφέρουμε εκεί τα απαραίτητα.

Ο χώρος κρίθηκε καλός για την περίσταση και προχωρούμε. Είμαστε σε επαφή με τους Σαμαρείτες οι οποίοι έχουν εμπειρία και υλικά όπως κουβέρτες, σεντόνια κλπ και αναμένουμε την άφιξη τους προκειμένου να τους μεταφέρουμε στο χώρο. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να συνδράμουμε για συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και πιστεύω πως η κοινωνία που έχει δείξει την ευαισθησία της και στο παρελθόν θα το πράξει και τώρα. Επισημαίνω ωστόσο πως απαιτείται και η έγκαιρη και ουσιαστική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού που έχει την ευθύνη για να αποφύγουμε παλινωδίες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

 

Πηγή: prismanews.gr


Σχόλια