Β. Παπαγεωργόπουλος: «Ήμουν βουλευτής όταν γίνονταν υπεξαιρέσεις»

Νέα επιστολή στέλνει μέσα από τη φυλακή ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αυτή τη φορά μιλώντας για «απόλυτη δικαστική πλάνη», αφού όπως ισχυρίζεται οι υπεξαιρέσεις στο Δήμο της Θεσσαλονίκης άρχισαν το 1998 όταν ο ίδιος δεν ήταν δήμαρχος, αλλά βουλευτής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «βγήκε προχθές η απόφαση του δικαστηρίου. Μελετήθηκε γραμμή – γραμμή επί 108 ημέρες και καθαρογράφτηκε. Την πήρα στα χέρια μου και άρχισα να διαβάζω τις επικεφαλίδες. Έφτασα στη σελίδα 2235 και αμέσως αποκαλύφθηκε μπροστά μου η παραδοχή από το ίδιο το δικαστήριο του λάθους», γράφει.

«Οι υπεξαιρέσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης άρχισαν όταν εγώ ήμουν βουλευτής. Το 1998 ήμουν βουλευτής και όχι δήμαρχος. Καμία δηλαδή ευθύνη για την διοίκηση μου. Καμία ευθύνη για τον δήμαρχο. Στον αέρα λοιπόν η απόφαση της καταδίκης μου.
Απόλυτη δικαστική πλάνη. Και όμως ακόμη είμαι στη φυλακή…. 114 ημέρες σήμερα», τονίζει στην επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και προς υπεράσπιση του παραθέτει πίνακες με τις ημερομηνίες των ποσών που υπεξαίρεσε ο υπάλληλος του Δήμου Θ.Δ. για να αποδείξει πως εκείνη την περίοδο δεν ήταν δήμαρχος:

 

«Σύμφωνα με τον πίνακα του «μαύρου χρήματος» ο υπάλληλος αυτός διοχέτευσε χρήματα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ύψους:

90.960,01 € το 1997 (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),

145.169,70 € το 1998 (ΠΡΙΝ δηλ. αναλάβω Δήμαρχος),

250.725,62 € το 1999 (όταν η απόφαση του δικαστηρίου στην σελ. 2261 λέει ότι το έτος αυτό … δεν περιήλθε ούτε ένα € στον επίορκο υπάλληλο από τα υπεξαιρεθέντα του Δ.Θ.)!».

 


Σχόλια