Γαλλία: «Διέλυσε» τρεις ακροδεξιές οργανώσεις

Τη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων οι οποίες παρουσιάζουν τα «χαρακτηριστικά ιδιωτικών πολιτοφυλακών» και προτρέπουν «στις διακρίσεις και το μίσος», αποφάσισε σήμερα το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Οι τρεις οργανώσεις που διαλύθηκαν είναι οι «Τρίτος Δρόμος», «Επαναστάτες Εθνικιστές Νεολαίοι» (JNR) και η ένωση «Επιθυμία να ονειρεύεσαι», διευκρίνισε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Οπαδοί των οργανώσεων αυτών είχαν εμπλακεί στο θάνατο, στις 6 Ιουνίου, ενός νεαρού ακτιβιστή της άκρας αριστεράς, του Κλεμάν Μερίκ, έπειτα από μια συμπλοκή στο Παρίσι.

Πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, που εντάσσονται στο ακροδεξιό κίνημα των σκίνχεντ, τέθηκαν υπό δικαστική έρευνα μετά το θάνατο αυτό. Ο κύριος κατηγορούμενος, ο 20χρονος Εστεμπάν Μοριγιό, είναι συμπαθών του «Τρίτου Δρόμου» και των JNR.

Ο Σερζ Αγιούμπ, ο ιδρυτής του Τρίτου Δρόμου και των JNR, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του διατάγματος για τη διάλυση των οργανώσεων. Είχε ωστόσο ανακοινώσει ο ίδιος στις 25 Ιουνίου την αυτοδιάλυση αυτών των δύο κινημάτων.


Σχόλια