Γαλλία: Πουλά ποσοστό της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων

Η Γαλλία προωθεί την πώληση συμμετοχής στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου του Παρισιού, στη Credit Agricole και στην κατασκευαστική εταιρεία Vinci, προκειμένου να συγκεντρώσει 738 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς προσπαθεί να τονώσει τα δημοσιονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Η γαλλική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το γαλλικό κρατικό επενδυτικό fund, σχεδιάζει να πουλήσει το 4,8% της Aeroports de Paris (υπολογίζεται στα 373 εκατ. ευρώ) στην ασφαλιστική μονάδα της Credit Agricole, καθώς και το 4,7% (στα 365 εκατ. ευρώ) στη Vinci.

Εάν η πώληση προχωρήσει, η γαλλική κυβέρνηση θα παραμείνει ο κύριος μέτοχος στην εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου με 50,6% των μετοχών, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προγραμματισμένη πώληση αναδεικνύει την πίεση στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Francois Hollande να συγκρατήσει το χρέος της Γαλλίας, το οποίο διαμορφώνεται υψηλότερα του 90% του ΑΕΠ, και να συρρικνώσει το έλλειμμα της χώρας προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εργασία έχει γίνει πολύ δύσκολη, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να βγει από την ύφεση που πλήττει τα φορολογικά της έσοδα.

 

 
Σχόλια